Danas, 13. lipnja, naša je župa svečano proslavila svoga nebeskoga zaštitnika sv. Antu Padovanskoga. Daljnja priprava započela je prije 13 tjedana s pobožnostima kroz 13 utoraka sv. Anti. Uoči proslave patrona slavljene su mise trodnevnice. Prvi dan trodnevnice predvodio je gvardijan i župnik fra Domagoj Šimić, drugi dan samostanski i župni vikar fra Tomislav Svetinović, dok je treći dan, uočnicu predslavio župni vikar fra Ante Ivanović. Kroz sva tri dana vjernici su se na tradicionalan način zavjetovali i upućivali molitve Bogu po zagovoru sv. Ante.

Na sam dan proslave patrona, već u jutarnjim satima počeli su pristizati prvi hodočasnici. Jutarnju misu u 7:30 sati predvodio je fra Tomislav Svetinović. Potom je u 9:00 sati svetu misu predslavio fra Josip Božić, smostanski ispovjednik i propovjednik. Svečano misno slavlje s početkom u 10:30 sati predvodio je don Anto Ledić, župnik župe Presvetog Trojstva u Novom Travniku. Njegovu propovijed u cijelosti možete poslušati na ovom mjestu:

Poštujući sve mjere koje se zahtijevaju nadležni organi, a zbog još uvijek aktualne situacije oko pandemije Corona virusa, svečano misno slavlje je proteklo svečano i dostojanstveno. Večernju svetu misu u 18:00 sati predvodio je fra Ivo Orlovac, župnik župe Barlovci. Zahvalni smo Bogu i sv. Anti koji nam je izmolio milost da i ove godine proslavimo njegov nebeski rođendan.

Ovdje možete poslušati otpjevani psalam:

Izvor: Samostan Petrićevac

Za više fotografija kliknite ovdje